29 Nisan 2013 Pazartesi

MSN'DEN SKYPE'A GEÇMEK İSTEMEYENLER BURAYA...

MSN'DEN SKYPE'A GEÇMEK İSTEMİYOR MUSUNUZ... BUYURUN YAZIMIZA O HALDE...





Microsoft bir süre önce Windows Live Messenger'ı (eski adıyla bildiğiniz gibi MSN Messenger) emekli edeceğini açıklamıştı. Ve bu yüzden WLM yerine Skype kurulmasını öneriyor artık bilgisayarlarımız. Messenger uygulamasını kullanan kişiler mutlaka programı açtıkları zaman Skype güncellemesi uyarısına rastlamıştır. Skype güncellemesi yapanlar Messenger listelerinde yer alan kişilerle Skype’da da sohbet edebilecekler. 


Skype ile önceden olduğu gibi anlık ileti göndermek ve görüntülü sohbet etmek mümkün.Windows Live Messenger ile Windows ve Mac masaüstü bilgisayarlarda oturum açıldığında yükseltmeye yönelik görsel bildirim görülüyor. Bildirim tıklandığında ise yükseltme isteği içeren yükleyici penceresi açılacak. Bu pencere de kullanıcıları, Skype’ı yükleyince Messenger otomatik olarak kaldırılacak.


Windows Live Messenger Microsoft tarafından tamamen kaldırılacağı zaman ise kullanıcılar Messenger’la Windows ve Mac masaüstü bilgisayarlarda oturum açamayacak ve yalnızca Skype’a yükseltebilecek.


Messenger servisi şu anda Çin haricinde durduruldu. Microsoft aynı işlevlerle Skype kullanmaya devam edip etmek istemediğimizi sunuyor bu noktada. Windows Live Messenger çalışmadığı gibi zorunlulukla Skype'a geçişe yönlendiriyor. 


Aşağıdaki pencereyi de bu sebeple görüyoruz:





Ancak çoğu kişi tıpkı benim gibi Skype kullanmayı değil halen MSN kullanmayı tercih ediyor ancak bunun bir yolunu bulamıyor çünkü yukarıdaki sorgu tek taraflı ya MSN'iniz tamamıyla bilgisayarınızdan kaldırılıyor, ya da bu kaldırılmayla birlikte Skype yüklenmesi gerçekleşiyor.


Fakat yine de ben MSN'imi geri istiyorum diyenlerdenseniz minicik bir program bunu sizin için hallediyor:


Bu programı kurduğunuzda başlangıçta program sizin WLM versiyonunuzu tespit ediyor ve start tuşuyla birlikte bunu geri getiriyor:




Eğer program revize edeceği ya da geri getireceği bir WLM bulamıyorsa size öneride bulunuyor: 





Önerilerden birini seçip bilgisayarınıza yeniden WLM kurabiliyorsunuz. Ardından ise eğer Skype sizin Essentials'ınız durduğu halde MSN'inizi kaldırdı ise kullanacağınız ekran geliyor: 


 Tahmin ettiğiniz gibi Begin'e tıklıyorsunuz ve herşeyi programımız hallediyor.

Sonuç olarak bu sayaede hala MSN'imi kullanabildiğime seviniyorum ve bu sayede başkaları da bundan faydalanabilirse daha da fazla memnun olacağım...


Programımız da burada tıklamanızı bekliyor =) MESSENGER REVIVER 2


Sevgiler...


MeLoDy

LinkWithin 2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...