18 Haziran 2012 Pazartesi

Masum ve Lezzetli Tatlandırıcı


Splenda sukraloz bazlı, şekerden (sukroz) yapılma, şeker tadına yakın bir tadlandırıcı, ama tatlandırıcı deyince aklınıza hemen çayın kahvenin tadını değiştiren, boğazda gerip bir yanma hissi ve hoşnutsuz bir tat gelmesin. Şeker tadından hiç farkı var denemez.  İçeceğinizin tadını değiştirmeden tatlandırmanın en sağlıklı yolu bu olsa gerek.  




Splenda düşük kalorili tatlandırıcı olarak şeker yerine kullanılabilir, Aspartam ve Sakarin içermez. Hem tablet hem de granül (toz) halinde olan Splenda, şekere alternatif olarak ya da diğer tatlandırıcıların kullanıldığı her yerde kullanılabilir. 

Splenda ürünleri diyabet hastaları ve her yaştan çocuklar dahil olmak üzere tüm aile tarafından kullanılabilir. Toz hali, yemeklerde ya da kek, kurabiye gibi hamur tatlılarında da şeker yerine tercih edilebilir. 



Şekerden yapılmış olmasına rağmen, Splenda Tatlandırıcı'daki madde sukraloz, vücut tarafından karbonhidrat olarak algılanmaz. Sukraloz sağlıklı bir diyetin parçası olarak, diyabetliler dahil herkes tarafından kullanılabilir. Sukraloz'un varlığı, düşük kalorili yiyecek ve içecek yelpazesinin genişlemesini sağlar. Böylece diyabetlilerde, lezzetten ödün vermeden diyet yapabilirler. Splenda ürünleri diyabet hastaları ve her yaştan çocuklar dahil olmak üzere tüm aile tarafından kullanılabilir.

 

Sucralose güvenli mi? Kesinlikle, sukraloz çocuklar ve bebek bekleyen ve emziren anneler dahil herkese uygundur. 17 yılda yapılmış 100'den fazla araştırma, sukraloz'un güvenilirliğini göstermektedir. 80'den fazla ülke, yiyecek ve içecek ürünlerinde sukraloz kullanmaktadır.

Sukraloz'un güvenliğiyle ilgili çalışmalardan çıkarılan sonuçlarından bazıları:
* Bilinen yan etkisi yoktur.
* Ömür boyu günde 20 kilodan fazla şekere eşdeğer testlerde bile zehir etkisi tespit edilmemiştir.
* Vücutta birikmez.
* Kanserojen değildir.
* Gebelikte bebeğin gelişimini etkilemez.
* Sinir hücrelerine zarar vermez.
* Sukraloz enerji üretimi için metabolize edilmez.



Splenda tablet: 1 Splenda tablet, 1 çay kaşığı şekerin tatlılığına sahiptir. Her Splenda tablet'te 0,2 kalori (kcal) bulunur. Sukraloz kalorisizdir. Splenda tablet'indeki minimal kalori, tabletlere gereken hacmi sağlamak için eklenen az miktarda laktozdan gelir. Splenda tabletleri küçüktür, çay ve kahvede kolayca kullanılabilir. 

Her Splenda tableti, bir çay kaşığı veya 5g şekerin tatlılığına sahiptir. Çay veya kahvenin iki çay kaşığı şeker yerine iki Splenda tablet ile tatlandırılması, 10 gram şekerden kaçınmak demektir. Günde 6 fincan çay veya kahve içtiğiniz düşünülürse, günde 60 gram şeker ve 240 kalori civarına denk gelir. Bir yılda bu miktar 87.500 kalori demektir. Bu miktarın ortalama bir metabolizma tarafından enerjiye dönüştürülmesi sonucunda 11 kg vücut ağırlığına denk düşmektedir.

Denedim, beğendim, gidip 500lük kutusundan aldım ve bir aydır da kullanıyorum, nişanlım da beğendi, uzak durur hoşlanmaz sanıyordum ama bir kutu da o aldı =)

Fiyatlar da hiç fena sayılmaz ama biraz daha ucuzlasa daha çok kullananı olur diye düşünüyorum.




Sevgiler...


2 yorum:

  1. Ben de sürekli olarak Splenda kullanıyorum ve soran sormayan herkese de tavsiye ediyorum. İçtim çayın tadını asla bozmuyor. Aklınızda herhangi bir soru işareti kalmasın. En azından denemeden bunu asla bilemezsiniz .)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle süper bence, 2 aya yakın süredir kullanıyorum ve şekeri asla aratmadı, kendimi pazarlamacı gibi hissettim, Splenda'dan prim mi istesem acaba =) şaka bir yana beğeneceğimi hiç düşünmemiştim denemeden önce ama şimdi vazgeçemiyorum...

    YanıtlaSil

LinkWithin 2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...